Субота, 27 Квітня, 2024

Франківці відзначатимуть Всесвітній День боротьби зі СНІДом

В Івано-Франківську центр соціальних служб для сім’ї та дітей за підтримки Департаменту молодіжної політики та спорту організовують зібрання для молодіжних організацій з питання розповсюдження ВІЛ-інфекції в Україні, метою якого буде привернення уваги до великої проблеми сьогодення. Молодь України хочуть поінформувати про небезпеку ВІЛ та попередити інфікування, повідомляє frankivsk-future.

Круглий стіл заплановано провести 30 листопада о 10.00 год в Івано-Франківському міському центрі соціальних служб за адресою: вул. Симоненка 3Б. Того ж дня на Вічевому Майдані проведуть інформаційну акцію «Не дай СНІДу шанс». Долучитись можуть всі бажаючі, а також допомогти створити головний символ боротьби зі СНІДом – палаючі стрічки! Даний захід дасть змогу дізнатись корисну інформацію про небезпечну інфекцію та попередити жителів міста про можливі наслідки.

Нагадаємо, що ВІЛ передається (поширюється) тільки в певних рідинах організму від людини, яка має ВІЛ через кров, сперму, грудне молоко тощо. Передача ВІЛ можлива лише за умови, що ці рідини стикаються з слизовою оболонкою, або пошкодженою тканиною, або, безпосередньо, вводяться в кров (з голки або шприца).

Ось 5 способів профілактики ВІЛ-інфекції:

  1. Тест на ВІЛ. Перший і найважливіший крок у запобіганні ВІЛ-інфекції – це знати ваш статус.
  2. Захищений статевий акт. Правильне використання презервативів є ефективним засобом профілактики ВІЛ-інфекції.
  3. Обмежте кількість партнерів. Маючи менше статевих партнерів, ви зменшуєте ризик виникнення вірусу. Крім того, переконайтеся, що партнери теж регулярно тестуються.
  4. Запитайте лікаря про профілактичні засоби.  Тобто ліки, які можна приймати щодня, щоб запобігти інфікуванню.
  5. Не вживайте наркотики. Статевий акт не єдиний спосіб передачі ВІЛ. Вживання наркотиків внутрішньовенно також ставить вас під загрозу, оскільки ВІЛ може поширюватися кров’ю. Уникайте ін’єкційних наркотиків і ніколи не контактуйте з використаними голками.

Запобігаючи ВІЛ-інфекції, ми можемо створити здорову громадськість. Візьміть на себе відповідальність за ваше здоров’я вже сьогодні та не будьте байдужими!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.