П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Зовсім скоро івано-франківці зможуть замінити паспорт телефоном

І знову прогрес торкнувся Івано-Франківська повною мірою. До перлини Західної України дістався сервіс Mobile ID. Це означає, що незабаром прикарпатці зможуть використовувати здебільшого мобільний телефон замість паспорта. Звичайно все за власним бажанням і кому не захочеться вникати у нюанси новинки, може робити все як і зазвичай. А от ті, що в ногу з сучасністю матимуть змогу добряче полегшити собі життя, повідомляє frankivsk-future .

Трішки детальніше, що ж собою являє сервіс Mobile ID. Mobile ID – це послуга операторів мобільного зв’язку, яка дозволяє здійснювати електронну ідентифікацію особистості для отримання різних електронних послуг. На осучаснену СІМ-картку записується електронний підпис абонента, звичайно ж на підставі його паспорта та ідентифікаційного коду. За допомогою цього сервісу, користувачі зможуть віддалено оформити онлайн свідоцтво про народження дитини, отримати необхідні довідки з ЖЕКу, здати звітність в податкову, а також користуватися комерційними сервісами і підписувати важливі документи. Все це відбуватиметься швидко та оперативно, а також допоможе в боротьбі з корупцією.  Такий електронний підпис буде дуже надійно захищений двома паролями, мовляв зловмисникам неможливо буде його вкрасти, тож хвилюватися нічого.

Про введення новинки у Івано-Франківську розповів начальник відділу комп’ютерного забезпечення Андрій Чайківський:

«Наразі таку послугу надає тільки один мобільний оператор, ще один чекає на отримання ліцензії. Щоб зареєструватися у системі, необхідно буде купити спеціальну сім-картку і на сайті міста в персональному кабінеті ввести свій номер телефону, натиснути кнопку та ввести пін-код. Після цього сервіс почне діяти», – поділився пан Андрій.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.