П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Івано-Франківський ЦНАП працює як швейцарський годинник

Центр надання адміністративних послуг у місті Івано-Франківську, що знаходиться по вулиці Незалежності, 9, працює уже в сучасному режимі майже десять років. І саме тут щодня збираються тисячі франківців, щоб в короткий термін вирішити усі свої важливі справи пов’язані з бізнесом, сім’єю, транспортом тощо. Подробиці далі на frankivsk-future.

Що робить ЦНАП?

Сучасна система реєстрації електронної черги, достатня кількість спеціалістів, що вирішують найрізноманітніші питання дає можливість навіть при великому обсязі людей в приміщенні не створювати черги та натовпи. Люди не витрачають зайвого часу на оформлення документів чи отримання посвідчень, оскільки все відбувається своєчасно.

Загалом на сьогоднішній день в ЦНАПі уже надається більше 280 послуг. Серед них:

  • реєстрація бізнесу, місця проживання, нерухомості;
  • вирішення земельних та кадастрових питань;
  • затвердження планів будівництва;
  • ведення житло-квартирного обліку та вирішення усіх відповідних питань;
  • отримання свідоцтва про народження дитини, оформлення опікунства;
  • запис малюків у дитячі садочки;
  • допомога у погодженні різних питань стосовно підприємницької діяльності;
  • видача та заміна паспортів;
  • отримання водійського посвідчення;
  • реєстрація транспортних засобів;
  • надання дозволів на відключення чи підключення різних мереж;
  • допомога при обстеженні та оцінці майна;
  • отримання дозволів на виконання небезпечних робіт;
  • видача декларацій тощо.

Та у 2020 році планується збільшення кількості послуг населенню, адже Центр хоче рухатися у напрямку розвитку. Задля максимального контролю за своєю діяльністю в ЦНАП щомісяця проводиться моніторинг якості надання адміністративних послуг. Тож усі результати роботи можна поглянути у відповідних звітах та прямо на офіційному сайті закладу.

До прикладу за 2019 рік Центр надав більше 100 тисяч різноманітних послуг населенню нашого міста, серед них за допомогою онлайн-сервісу було здійснено більше 5000 процедур. Та навіть надано майже 2000 послуг іноземним громадянам. Так звані «мобільні адміністратори» вирішили близько двохсот питань. Через ЦНАП отримано 11 330 закордонних паспортів та майже 2500 нових ID-карток.

Робота на високому рівні

Навіть Руслан Марцінків на своїй сторінці у Фейсбук відмічає хорошу роботу Центру. До прикладу, він наголошує, що саме Івано-Франківський ЦНАП першим в усій Україні підключив послугу моніторингу «ДІЯ», що дає можливість використовувати для здійснення більшості операцій та процедур веб-портал електронних послуг. Також Івано-Франківський Центр першим серед подібних закладів в нашій країні опублікував відкриті дані своєї роботи.

Завдяки діяльності ЦНАПу у бюджет міста надійшло близько 44 млн гривень. А збільшення кількості послуг, що будуть надаватися і надалі планується досягти ще кращого показника у 2020 році.

Серед останніх новин закладу варто відмітити, що тепер для населення Івано-Франківська доступним став сервіс перевірки обмінного файлу на правильність заповнення документів Держгеокадастру. Ним частіше будуть користуватися сертифіковані інженери-землевпорядники, адже з допомогою такої функції можна в онлайн-режимі отримати необхідний протокол без впливу будь-якого людського фактору. Про це повідомив ЦНАП на своїй офіційній сторінці сьогодні.

Також доступним став довгоочікуваний мобільний додаток, в якому поки що можна скачати водійські права в електронному вигляді та зареєструвати транспортний засіб не виходячи з дому. Дирекція ЦНАПу обіцяє, що в найближчому майбутньому планується оцифрувати таким чином ще 50 послуг, які для населення є найбільш затребуваними.

івано-франківський цнап

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.