Субота, 27 Квітня, 2024

Це не просто плани, а реальні кроки: про дуобуси в Івано-Франківську

Нещодавно у засобах масової інформації з’явилося багато повідомлень про новий унікальний вид транспорту, який, можливо, курсуватиме містом. Але точно не було відомо, коли дуобуси запустять в Івано-Франківську. frankivsk-future.com повідомляє про те, чи справді франківчанам варто чекати на новий громадський транспорт у місті і коли це відбудеться.

Сьогодні, двадцятого лютого деякі важливі деталі про дуобуси розповів міський голова Івано-Франківська, Руслан Марцінків. Його можна було почути в прямому ефірі українського радіо «Західний полюс». Він розповів, що спочатку дуобуси були у планах міста, але тепер зроблено конкретні кроки для того, щоб реалізувати цей транспорт в Івано-Франківську. Наприклад, було підраховано, що будівництво нової тролейбусної лінії, яка проходитиме між БАМом та Європейською площею, буде коштувати аж дев’яносто два мільйони гривен. Для бюджету Івано-Франківська це досить дорогий варіант. Тому було прийняте рішення, що для цього маршруту будуть використовувати новенькі дуобуси.

Руслан Марцінків також повідомив, що дуже скоро в Івано-Франківську запрацюють десять нових автобусів. Крім того, жителі міста можуть очікувати ще на декілька нових маршрутів. Принаймні, два нових маршрутів точно запустять в Івано-Франківську найближчим часом.  

Важливо зазначити, що починаючи з другого березня цього року стартуватиме тендер з будівництва нового тролейбусного маршруту (БАМ – Північний бульвар – Південний бульвар – Пасічна).

До слова, в Івано-Франківську стартував проєкт Європейського інвестиційного банку за назвою «Міський громадський транспорт в Україні». Одним із кроків до реалізації проєкту є закупівля дуобусів за кошти, які для цього виділив Європейський інвестиційний банк.

Дуобус – це практичний і по-своєму унікальний транспорт, який має два різні джерела живлення. В Івано-Франківську планують запустити дуобуси, які працюватимуть за допомогою електричної енергії. Завдяки батареї, яка встановлена в дуобусі, він зможе проїжджати більше, ніж один кілометр безперешкодно.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.