П’ятниця, 3 Травня, 2024

Новий діловий центр у Франківську

В Івано-Франківську найближчим часом планують збудувати велику будівлю. Нова будівля буде розташована недалеко від місцевого парку імені Т.Г. Шевченка. Споруда буде сягати до сімнадцяти поверхів і матиме суто ділове призначення. Детальніше про новий діловий центр розповість frankivsk-future.com

Нещодавно в івано-Франківську відбулося спеціальне засідання з питання забудови одного з районів нашого міста. Учасники засідання детально розглянули план щодо забудування території по вулиці Гетьмана Мазепи. Замовник нового проєкту хотів, аби на вулиці Мазепи, 142 збудували великий багатоквартирний житловий будинок. Але його плани і бачення стосовно цього дещо змінилося.

Тепер на цьому ж місці, замість багатоквартирного житлового будинку, скоріш за все, будуть будувати велику споруду, призначену для ділового центру Івано-Франківська. Архітектор нового проєкту, Ярослав Дорошенко, вже знає, як повинен виглядати майбутній діловий центр. Ярослав Дорошенко розповів, що будівля матиме каскадну будову. Таким чином, ззовні новий діловий центр буде складатися з трьох різних об’ємів. Перша частина буде найнижчою, бо матиме тільки чотири поверхи. Інші дві частини матимуть десять поверхів, а остання – аж сімнадцять.

Крім того, архітектор пояснює чому на вулиці Гетьмана мазепи хочуть зробити діловий центр, а не житловий будинок. За словами Ярослава Дорошенка, вулиця Мазепи дуже переповнена житловими комплексами і будинками. Тому поміняти плани стосовно нового забудування – було дуже доречно. Новий діловий центр передбачає створення не тільки офісних приміщень, а й місць для проведення дозвілля. До цього входять: ресторани, готель, рівні паркінгу та зали.

Тарас Бєляєв, котрий створив архітектурну концепцію для нового проєкту, зазначає, що при будуванні нового ділового центру не доведеться знищувати дерева чи поблизькі зелені зони. Нова будівля дуже гарно вписуватиметься в інтер’єр міського парку Шевченка.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.