П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Проблема заторів в Івано-Франківську

Не секрет, що в Івано-Франківську існують часті затори і це створює неабиякі труднощі для автомобілістів, котрі часто скаржаться на цю проблему. Водії автомобілів, маршруток та інших транспортів вважають, що організація дорожнього руху, через перекритті вулиці, діє нераціонально. Нагадаємо, що деякі вулиці в івано-Франківську перекрили через розширення дорожньої частини для пішоходів. Крім того, водії обуренні через те, що багато світлофорів на магістральних вулицях міста неузгоджено працюють, немає достатньо міст для паркування та тепер майже не будують нові дороги. Детально про цю проблему розповість frankivsk-future.com

Проте урбаністи переконані, кількість приватного транспорту тільки зростатиме, якщо надалі в нашому місті будуватимуть нові дороги. А з європейського досвіду стає зрозуміло, що для вирішення проблем з заторами на дорозі, найкраще розвивати інші, альтернативні види з пересувань. Серед них можна виділити основні напрямки: зони для пішоходів, велодоріжки, та окремі зони для громадського транспорту. Ці сфери потрібно зробити якомога зручнішими, безпечнішими, доступними і комфортнішими для усіх учасників дорожнього руху.

Транспортна інфраструктура

Андрій Гіглюк, який є начальником міського Управління зв’язку і транспорту, зазначає, що питання з транспортного моделювання – проблема, яка потребує достатньо часу для вирішення. Він зазначає, що проблема виникає саме тоді, коли було опущено деякі головні моменти при забудові нових житлових кварталів та дорожнього пересування транспорту в їхніх межах. Для того, щоб вирішити проблему стосовно транспортного моделювання, в Івано-Франківську розпочали відповідні роботи. Наприклад, циклограми світлофорів, що знаходяться на перехресті трьох вулиць (Мельника-Франка-Незалежності), було змінено.

Андрій Гіглюк наголошує, що Івано-Франківськ потрібно ще забезпечити додатковими об’їзними дорогами і мостами. Ось, які напрямки потребують нових об’їзних доріг і мостів: Загвіздя-Набережна, Галич-Клузів-Надвірна, Узин-Єзупіль. Нове будівництво доріг та мостів уже є в планах міста, але воно дуже фінансово витратне. Поки що, було розпочато будівництво нового моста, який сполучатиме вулиці Хіміків і Надрічну.

Крім того, в Івано-Франківську розробили нові проєкти з облаштування декількох світлофорних об’єктів. Перший новий світлофорний об’єкт хочуть встановити на перехресті ще одних трьох вулиць Івано-Франківська (Довбуша, Василишина і Коновальця).

Розвиток альтернативи

Як і згадувалось раніше, багато водіїв в Івано-Франківську, нарікають на те, що нові дороги не будуються, а вулиці перекривають. Але начальник управління інфраструктурної політики в Івано-Франківську, Назарій Рогів має дещо інший погляд н цю справу. Він стверджує, що у багатьох європейських містах практикується розвиток альтернативних видів пересування, якщо немає змоги покращити в місті переміщення автомобілів. В такому випадку, більше думають та дбають про потреби пішоходів. З розвитком альтернативних видів пересування по місту, людина матиме більший і безпечніший вибір доріг, щоб попасти до свого місця призначення.

Варто також зазначити, що після зміни організації дорожнього руху на багатьох вулицях Івано-Франківська, вдалося облаштувати додаткові місця для паркування автомобілів, де їх раніше не було.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.