Субота, 20 Квітня, 2024

Жителі Прикарпаття страждають від несвоєчасної оплати праці

Прикарпатські «бюджетники» стикнулися з таким явищем, як зарплатні борги. Найбільша проблема з цього приводу виникла в Тлумацькому, Верховинському районах та у Витвицькій об’єднаній територіальній громаді (ОТГ). Детальніше про несвоєчасну оплату праці на Прикарпатті розповість frankivsk-future.com

Якщо взяти до уваги Тлумацький район, то тут найгірші показники зарплатних боргів, як це зауважили у Департаменті фінансів. До всього цього, у Тлумацькій районній центральній лікарні було зафіксоване серйозне порушення згідно з Бюджетним кодексом України. Обсяги нарахованої зарплати в центральній районній лікарні завищили аж на півтора мільйона гривень. Через таке порушення, Департамент фінансів склав відповідний протокол. Якщо говорити про заробітну плату освітян у Тлумацькому районі, то показники тут дещо ліпші. Зарплату освітянам видають відповідно до меж бюджетного призначення. А найбільш критична ситуація з нарахуванням заробітної плати в Тлумацькому районі, стосується обслуговуючого персоналу.

Обласні фінансисти Прикарпаття навели підрахунки, за якими можна було визначити кількість коштів за несвоєчасну оплату праці, які будуть нараховані до кінця року. Сума цих коштів складатиме близько ста шістдесяти мільйонів гривень. По суті, маже саме такої суми не вистачає на Прикарпатті медикам та педагогам (по сімдесят мільйонів гривень).

Інші останні показники в Прикарпатських областях вказують на те, що заробітна плата працівникам освіти та інших сфер не нараховується в межах бюджетних призначень. Через це до багатьох керівників державних закладів Прикарпаття можуть бути застосовані відповідні фінансові санкції. Також було повідомлено, що у 2020-му році Департамент фінансів не зможе проводити наближення додаткової дотації, як це вони робили раніше по проханнях керівників, оскільки обсяг додаткової дотації наполовину нижчий від того, яким він був у 2019-му році.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.