Четвер, 18 Квітня, 2024

Скоро в Івано-Франківську з’явиться одразу декілька електрозаправок

Чисте навколишнє довкілля, хороша екологія це те, що справді починає турбувати людство. Нарешті до України почала доходити мода на електромобілі, і для них робиться все більше пристосувань. В Івано-Франківську нещодавно навіть відкрили автосалон, де можна придбати електромобілі за різною ціновою категорією. Є тут і всесвітньовідома Тесла, повідомляє frankivsk-future . На відкритті салону зробили ціле шоу з презентацією цього електрокара. А ще стало відомо, що незабаром в міст і з’явиться одразу три нових електрозаправки. Нові електрозаправки з’являться і по всьому Прикарпатті, а саме в Снятині, Надвірній, Яремче, Коломиї та Долині. Це справді дуже доречно, адже на сьогоднішній день їх дійсно мало. Справа  втому, що в Івано-Франківську починають впроваджувати проект «Транскордонна зелена транспортна мережа – ключове рішення для доступності та сталої мобільності».

Івано-Франківськ виграв грант на суму 250 тисяч євро. Загальна ж вартість проекту становить 280 тисяч євро. Вже на початку наступного 2019 року електрозаправки повноцінно зафункціонують у Івано-Франківській області і по місту безпосередньо.

Партнерами Івано-Франківська є міста Бая-Маре (Румунія), Міхаловце (Словаччина), Ньїредьгаза (Угорщина) та БО «Тепле місто». Фахівці вважають, що Україна активно рухається в напрямку популяризації електрокарів. Зокрема, до 2030 року їх мало б налічуватися більше 100 мільйонів штук. Тож можливо й справді незабаром українці, а зокрема й прикарпатці, масово почнуть пересідати на електромобілі. Було б не погано, враховуючи, як забруднюється повітря від вихлопних газів звичайних машин.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.