Субота, 20 Квітня, 2024

В Коломиї купили особняк для дітей-сиріт

Десять маленьких дітей з Коломиї, котрі виростають в місцевому інтернаті, мають можливість отримати власну сім’ю і комфортний дім. Серед дітей є вісім дівчаток і два хлопчики. Найменшим 5 років, а найстаршим 16 років. Про це повідомили на телеканалі «НТК» (Нове Телебачення Краю), пише Франківськ Майбутнього

Коломийська місцева влада, завдяки державній субвенції, придбала приватний будинок сімейного типу для дитячого будинку, який коштує два мільйона гривень. Цей будинок знаходиться в приватному секторі на затишній вулиці. Працівники з прав дітей сиріт, зізнаються, що досить довго шукали потрібний будинок. Вони розглядали аж шість варіантів та зупинилися на останньому. Кажуть, саме цей будинок найбільше відповідав вимогам. Адже важливо, щоб діти мали усі необхідні побутові умови і особистий простір. 

Придбана будівля в чудовому стані, але косметичний ремонт тут б не завадив. У просторому будинку три поверхи і вісім кімнат. Серед них: два санвузли, підвал, горище, гараж. Площа особняка і прилеглої землі разом займає сімсот гектарів. 

В теперішній час в Україні відбувається реформа інтернатних закладів. Тому держава надає потрібні субвенції в райони та міста обласного значення. Метою цього є створення будинків сімейного типу. Таким чином, дітей забиратимуть з інтернату і вони матимуть можливість стати членами однієї, повноцінної сім’ї. 

Для того, щоб будинок завирував життям, потрібно знайти саме тих батьків-вихователів, які будуть готові тут створити справжній сімейний комфорт і затишок. Це важливе завдання, поки залишається невиконаним. Пошуки достойних батьків тривають. 

Кандидатами на виховання дітей можуть бути дві повнолітні особи. Які перебувають у шлюбі, або ж не розписана пара. Усі кандидати можуть звертатися у Службу в справах дітей міської ради, де вони мають подати заяву. У цій заяві важливо зазначити відсутність або наявність кредитних зобов’язань. Крім того, важливо подати такі довідки: про відсутність судимості, склад сім’я, про шлюб і про доходи. І не менш важливо зазначити стан здоров’я кандидатів у батьки.

Батьки, які виховуватимуть десятьох дітей, щомісяця отримуватимуть фінансову допомогу. Крім того, кожна дитина теж має державне забезпечення, яке щомісяця разом становитиме 50 тисяч гривень. Вони мешкатимуть в особняку разом з дітьми, як повноцінна сім’я. Щоправда, дім у їхню власність не передається. Батьки матимуть право працювати на інших роботах. Також діти можуть навчатися у садочку, а старші в школах. 

Щоб уникнути стресу, кандидатам пропонують не одразу заселяти в будинок десятьох дітей. Можна розпочати з двох дітей і поступово підсилювати решту. Фахівці служби з прав дітей сиріт гарантують постійну допомогу в різних ситуаціях. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.