Субота, 27 Квітня, 2024

Відкриття сонячної електростанцій на Івано-Франківщині

Напередодні відбулось урочисте відкриття потужної сонячної електростанції, яка має потужність близько 14 мегават. Ця сонячна електростанція будувалася і знаходиться у селі Залуква, що в Галицькому районі, пише Франківськ Майбутнього

Про відкриття цієї електростанції згадав президент України, Володимир Зеленський у Литві. Цікаво, що урочисте відкриття “зеленої” електростанції якраз співпало з візитом Володимира Зеленського до Литви. Тому було доречно висловити подяку литовським інвесторам. 

Саме завдяки підтримці інвесторів із Литви вдалось здійснити такий великий проект. Посол Литви в Україні вважає за потрібне і необхідне завдання зробити державу енергонезалежною. Це зазначила замісник голови обласної державної адміністрації,  Марія Савка. І щоб здійснити ідею енергонезалежності, важливо розвивати альтернативні види енергетики. Крім того, береться до уваги й економічно-соціальна сторона цієї справи. До цього належить: розвиток бізнесу (малого і середнього), нові місця для роботи, допомога і поступ у розвитку державної економіки загалом. 

На відкритті, слово мав Руслан Склепович, який є членом правління “Modus Grupe” і відповідальним за проекти щодо відновлення енергетики. Він сказав, що Україна перспективною державою для того, щоб надалі впроваджувати у ній проекти з сонячної енергетики і реалізувати їх. Для цього в нас існують привабливі географічні умови.

Склепович також вказав, яка сума була витрачена на нову сонячну електростанцію – це близько 11 мільйонів євро. Ця електростанція була збудована за відносно короткий період – шість місяців. 

За розрахунками “Modus Grupe”, якщо в Україні встановлять більше таких сонячних електростанцій, то вони вироблятимуть “зелену” енергію потужністю 14 МВт/ч  кожного року. І кількість джерел з відновлюваної енергетики зросте до 25-ти відсотків. До порівняння, зараз на Прикарпатті існує всього 44 таких сонячних електростанцій, які в загальному мають потужність 130 мегават. Енергію, яку вони виробляють за невеликий проміжок часу становить 1,5 відсотків. І все одно, існує велика перспектива зі зростання таких сонячних електростанцій в нашому регіоні. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.