Субота, 4 Травня, 2024

Плани на будівництво нового моста

В Івано-Франківську останнім часом швидко зростає розвиток інфраструктури. Особливо це стосується ремонту доріг і будівництва нових мостів, пише Франківськ Майбутнього.

Нагадаємо, що трохи давніше в Івано-Франківську було розпочато будівництво нового моста на Пасічну. Будівництво цього моста виконують не по стандартних методах. Тут використовується спеціальна технологія ортотропної плити, де готову конструкцію (основу) моста насували від опори до опори. На таке будівництво було витрачено багато коштів і його вартість до певного часу була не стабільна, а постійно зростала. Проте зараз усі франківці мають можливість побачити на якому етапі знаходиться будівництво другого моста на Пасічній. 

Цікаво, що цей проект не єдиний з тих, які заплановані місцевою владою і стосуються будівництва нових мостів та ремонтів старих. Нещодавно міський голова, Руслан Марцінків, повідомив про створення окремого комунального підприємства «Мости», яке прискорить ремонт старих мостів у місті.

Крім того, мер Івано-Франківська вчора повідомив про плани на будівництво нового моста, який проходитиме через Бистрицю. Руслан Марцінків зробив таке повідомлення на передачі «Звіти наживо». Поки що проєкт подорожчав і його доведеться не надовго відтермінувати. Також потрібно отримати згоду від земельних власників, через які проходитимуть під’їзні шляхи. 

Міський голова згадав про ще один проєкт, який є в планах міської влади: об’їзний міст від вул. Берегової до Загвіздя. Будівництво цього моста допоможе забезпечити житлові масиви на вулицях Целевича і Хіміків. Можливо, цей проєкт вдасться тепер втілити швидше. Адже, якщо порівняти те, скільки він коштував близько семи років назад, то його сума становила аж два мільярди гривень. Зараз будівництво об’їзного моста набагато вигідніше. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.