Вівторок, 23 Квітня, 2024

Нове відділення в Франківській психлікарні

В психонервологічній лікарні номер 3 міста Івано-Франківська та області, відкрили нове відділення. Це буде перше відділення з коморбідних станів в нашому місті, пише Франківськ Майбутнього

Тут зможуть лікуватися люди, які мають від двох або більше психічних хвороб. Пацієнтів почнуть приймати до відділення від 17 грудня 2019-го року. 

Наталія Поліщук, завідувач нового відділення у лікарні, каже, що на коморбідні захворювання може впливати як спадковість, так і ситуація в країні. Наприклад, у хворої особи можуть поєднуватися дві різні проблеми: депресія і алкогольна залежність, психічні розлади і шизофренія. Таких пацієнтів важко лікувати  у простих амбулаторних умовах, тому їх буде направлено саме в це відділення.  

У відділенні коморбідних станів знаходяться чотири палати, в яких є усього двадцять два ліжка. Палати в цьому відділені з підвищеним комфортом. Також у відділені знаходиться ізолятор, в який поміщатимуть пацієнтів, які можуть своїми діями зашкодити іншим. 

Мирон Мулик, головний лікар Івано-Франківської психіатричної лікарні номер 3, повідомив, що з гуманітарною допомогою для нового відділення допомогла одна французька благодійна організація. Кожного року лікарня отримує багато тон грузу з необхідними речами (наприклад,  білизна), якого вистачає ще на багато років. 
Нове відділення психіатричної лікарні є не тільком звичним для працівників Івано-Франківська. Тому персонал, який працюватиме у цьому відділені, пройшов спеціальне навчання в одній із спеціалізованих психіатричних клінік Польщі. 

Кшиштоф Назімек, який є директором цієї психоневрологічної польської клініки, радо ділиться досвідом роботи зі своїми колегами з Івано-Франківська уже протягом десяти років. Франківські спеціалісти у галузі психіатричних захворювань, за весь цей час почерпнули багато нового від польських лікарів,  дізналися про застосування нових технологій у лікуванні на практиці. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.