П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Ринок стане світлішим

Останнім часом керівництво Центрального ринку в Івано-Франківську почало запроваджувати позитивні зміни в благоустрої робочих місць. Адже працівники, що знаходяться тут цілими днями, працюють в жахливих умовах уже десятки років. І все, що відбувається нового – це збільшення орендної плати за місце. Далі розповість “frankivsk-future”.

Плани на майбутнє

В кінці жовтня була проведена загальна прес-конференція, на якій змогли зустрітися власники ринку, приватні підприємці та представники місцевих ЗМІ. Основна тема, яку обговорювали, стосувалась покращення самої території та останніх змін, що тут відбуваються.

Таким чином, адміністрація Центрального ринку змогла вислухати потреби та наболілі питання від звичайних людей. Жінки та чоловіки, що роками торгують на прилавках, уже давно скаржаться на болото, погане освітлення, високу орендну плату за місце, несправні туалети, недостатню кількість води тощо. І уповноважені особи обіцяли дещо змінити.

Уже зменшили оренду за щоденне користування торговим місцем та прийняли до уваги всі озвучені скарги від підприємців. Значно покращились умови і у приїжджих продавців, які раніше викладали домашні продукти на вулиці просто неба. Гостре питання з стихійною вуличною торгівлею уже вирішено. Таким людям надали можливість пропонувати свої товари в теплому і сухому приміщенні за вільними прилавками. В найближчому майбутньому обіцяють поступово налагодити інфраструктуру ринку таким чином, щоб і покупцям, і продавцям було максимально зручно.

6

Перші зміни

Наступним питанням стоїть освітлення ринку. Адже в осінній та зимовий період світловий день дуже короткий, а здійснювати торгівлю майже в темряві занадто складно. Простим людям простіше піти в сусідній магазин, заплатити трохи більше грошей, але побачити, що вони купують, вибрати кращі овочі та фрукти. Продавцям також не хочеться ризикувати, приймаючи готівку від покупців в темряві. Отже, такі умови значно посилюють тривогу та знижують товарообмін.

Адміністрація Центрального ринку повідомила, що вже сьогодні вони отримали першу замовлену партію LED-прожекторів. Їх в найближчі дні збираються установлювати по всьому периметру навколо торгової території. Почати планують з тієї частини, де стоять «оптовики», оскільки їхні умови праці до сих пір залишаються найгіршими.

Сучасні прожектори мають потужність 200 W та мусять прослужити без заміни декілька років. Інтенсивне освітлення, максимально схоже на денне, дозволить підприємцям працювати в любий час дня, навіть коли сонце сідає занадто рано. Цим самим має збільшитися робочий день і продавці зможуть продати більше товару. Клієнтам також має бути зручно, адже вони зможуть бачити, що купують і не ризикувати з грошима.

Загалом навколо Центрального ринку мусять установити 23 LED-прожектора. Це має забезпечити хороше освітлення в усіх частинах території навколо критого приміщення. І хоч це ще далеко не все, що потрібно втілити в життя, радує, що адміністрація стала прислухатися до приватних місцевих підприємців і замислилась не тільки над зовнішнім виглядом споруди, але й взялася загалом за благоустрій всієї торгової території.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.