П’ятниця, 29 Березня, 2024

Будівництво оригінального будинку на Прикарпатті

У Прикарпатському селі Дземброна, яке знаходиться у Верховинському районі проводиться будівництво незвичайного оригінального будинку, який має двокупольну форму, пише Франківськ Майбутнього.

Такий проект можна назвати масштабним для малого селища Дземброні, яке відоме тим, що від нього починається дорога до відомої карпатської гори Піп Іван. Для будівництва такого екзотичного будинку використовують навіть баштовий кран. 

Місцеві жителі вже встигли викласти у соціальні мережі фото та відео з місця будівництва.
У селі ходять різні чутки про те, хто зводить двокупольну споруду. Але насправді, за свідченням реєстрів і документів,  будівництво будинка одному належить визначному юристу, який заснував цілу юридичну компанію у Києві. 

Для нашої місцевості та, навіть, для цілої України такі будівлі вважаються екзотичними і оригінальними архітектурними проєктами. Хоча у світі такі будинки вже давніше стали трендом.

Технологія будівництва такої будівлі була запозичена у природі. В принципі,  як і більшість інших наукових винаходів. Якщо говорити про купольну форму, то інженери взяли до уваги принцип того, як птахи вб’ють свої гніздечка. Цікаво, що ні одна пташка не використовує прямокутної форми при створенні свого житла. Їхні гнізда нагадують півкулі або кола. Чому? Така форма надійно зберігає житло і воно не швидко зруйнується. В результаті, інженери дослідили, що для житлового будинку така форма допоможе отримати найкращу аеродинаміку і бути більш міцнішим. 

Малоповерхові купольні будинки почали популяризуватися в Японії – там, де екологічні та економічні будівлі займають перші місця у світі. Для будівництва такого будинка переважно використовують екологічно чисті матеріали. Такі будівлі чудово підходять творчим людям та тим, хто хоче жити в гармонії з природою. Перевага купольних домів у тому, що вони майже не шкодять довкіллю, є надійними та енергозаощадними, ніж звичайні прямокутні будинки. 

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.