П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Водійське посвідчення за 30 хвилин

ЦНАП нашого міста постійно модернізується та розширює свої послуги. Так, цього тижня в нашому місті відбулася подія, яку важко оминути, а саме – в ЦНАПі тепер кожний повнолітній громадянин міста зможе отримати водійське посвідчення всього за 30 хв. Про це розповів начальник ЦНАПу Богдан Питель. Також він додав, що отримати посвідчення можна чітко за складеним графіком. Сама реєстрація коштуватиме 500 грн, а права 219 грн, пише сайт “Франківськ Майбутнього“. 

Оплату за надані послуги можна провести як за готівку, так і безготівково, шляхом оплати через термінал самообслуговування. Також ЦНАП буде надавати послуги щодо обміну посвідчення та видачі дублікату прав при їх втраті.

Ця послуга буде безкоштовною. До інших послуг цієї категорії, які надає Центр надання адміністративних послуг, належать: державна реєстрація транспортних засобів та перереєстрація транспорту у зв’язку зі зміною найменування та адреси юридичних осіб. Кошти на придбання відповідного обладнання надала міська влада.

Процедура отримання водійських прав включає в себе отримання талону для реєстрації громадян, пакет документів, необхідних для реєстрації, а також фотографію та електронний підпис. Надалі документи надсилаються в Сервісний центр МВС, з яким у ЦНАП договір на надання послуг. В центрі все звіряють відповідно до основних вимог і дають згоду на друк посвідчення чи іншого документа. 

Нагадаємо, що ЦНАП у місті Івано-Франківськ відкрився в 2010 році. З часу відкриття центр надав свої послуги майже 39 тисячам громадян. У 2018 році, за даними Центру адміністративних послуг, тільки за виготовлення закордонних біометричних паспортів та id-паспортів нового зразка громадянина України місто отримало додатково десять мільйонів гривень.

На думку влади міста, розширення послуг ЦНАПу допоможе покращити якість послуг та охопити більший сегмент населення Івано-Франківська, що, в свою чергу, збільшить надходження до бюджету міста.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.