П’ятниця, 29 Березня, 2024

Івано-Франківськ «росте»

До адміністративно-територіального устрою Івано-Франківська планує приєднатися 21 село. Про це стало відомо після засідання регіональної платформи щодо реформування органів місцевого самоврядування та територіальної організації влади, пише “Франківськ Майбутнього“. 

Згоду на приєднання до Івано-Франківська вже отримали села Березівка, Братківці, Тисменичани, Лисець і Радча. Також до складу Івано-Франківська можуть увійти двічі об’єднані громади, вже утворені біля міста, – Загвіздянська і Угринівська об’єднані громади.                             

Згідно перспективного плану формування територій громад, до Івано-Франківської ОТГ має увійти 19 учасників, а починає функціонувати вона у 2020 році. Так місто зможе забезпечити собі територіальні ресурси для розвитку, отримає доступ до державних інструментів підтримки розвитку території. Сільські ради, в свою чергу, отримають додаткові фінансові ресурси на розвиток інфраструктури і покращення життєвого рівня своїх мешканців.                     

Зараз в області працюють 30 об’єднаних територіальних громад. Тільки в цьому році було створено 9 ОТГ. Вже створили свої об’єднані територіальні громади Житомир і Тернопіль. В Івано-Франківській області першим містом, яке об’єднало 5 сільських рад, стала Коломия, а у серпні 2019 року цим шляхом пішов Калуш.

Авторка: Юлія Голинська

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.