Вівторок, 19 Березня, 2024

Новий дитячий простір, велодоріжки та оглядовий майданчик у Вовчинецьких горах

В Івано-Франківську запускають проект «Управління та використання міських лісів». Його метою буде розв’язання актуальних справ та питань пов’язаних з управлінням лісовими угіддями в Дністровському регіоні, повідомляє Frankivsk-future.

Як стверджують автори, проект розробляють для запровадження змін в управлінні лісами та використанні екосистеми. Завдяки цій ідеї, ми зможемо захистити сучасний стан міських лісів та надати людям місця для відпочинку, релаксації та освіти.

Основним місцем для проведення вибрали Вовчинецькі гори. Автори проекту намірені діяти серйозно. Буде облаштовано дитячий простір, встановлять станції обслуговування для учасників вело спільнот, відновлять пішохідні та велосипедні доріжки, а також буде облаштування нового оглядового майданчика, і можливо, зони паркування.

Вовчинецькі гори є родзинкою для мешканців Івано-Франківська. В теплу пору року тут можна зустріти натовпи відпочивальників. Міський голова, Руслан Марцінків, заявляє про бажання встановлення порядку з інфраструктурою, і, виступає за збереження великої частки природи. Такі зони повинні використовуватись на максимум і приносити користь жителям міста на всі 100%.

За його словами, Івано-Франківськ стане першим містом, де реалізовуватимуть подібний проект.

Голова сільської ради Вовчинців, Михайло Назар, підтримує задум авторів, і підкреслює, що проект не є масштабним, але в перспективі буде розвиватись. Повністю втілити в життя його планують до 2020 року.

Отож головною ідеєю проекту «Управління та використання лісів» залишається збереження природи, а не її покращення!

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.