Середа, 8 Травня, 2024

Івано-Франківськ потрапив у ТОП-20 найкрасивіших міст України

Івано-Франківськ потрапив до ТОП-20 найкрасивіших міст України. У списку наше місто зайняло 6-те місце.

Також слід відзначити, що у цьому рейтингу є ще два прикарпатські міста. Це – місто Галич та місто Яремче. Про це повідомляє Frankivsk-future з посиланням на igotoworld.

Як зауважується в повідомленні, місто Івано-Франківськ виглядає невеликим і, водночас, затишним «клубочком». Його оточують дві річки: Бистриця-Солотвинська та Надвірнянська, в середовищі чарівних Карпат. За словами місцевих жителів, за сприятливих погодних умов гори тут можна побачити майже з кожного вікна.

Так вже склалось історично, що більша частина міст України зародились із фортець. І Івано-Франківськ тут не виняток. Проте від фортеці у місті, як згадка, залишилась стіна, а з каміння бастіону встелені вулиці міста.

Серцем Івано-Франківська можна назвати «Стометрівку» ‒ це пішохідна і, відповідно, найбільш «жива»  вулиця міста, на якій розташувалось безліч кав’ярень, крамниць та книгарень. Тут якнайкраще можна відчути домашню, безтурботну, теплу атмосферу європейського міста.

Окрім «Стометрівки», до найкрасивіших місць обласного центру також віднесли Ратушу, Музей мистецтв Прикарпаття, Кафедральний собор Святого Воскресіння, площу Міцкевича, Міський парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка, Міське озеро та Фортечну галерею «Бастіон».

Також, як ми уже згадували, до ТОП-20 найкрасивіших міст України увійшли міста Галич та Яремче, які розмістилися на 11-му та 16-му місці відповідно.

Список рейтингу очолила столиця України – Київ. На другій сходинці опинилась культурна столиця (офіційно визнане з 2009 р.) країни – місто Львів. За ним – курортна Одеса. На четвертій позиції опинився Харків, а п’ятірку лідерів замкнуло Дніпро.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.