Неділя, 5 Травня, 2024

Нове освітлення для лебединого озера та "квітуча лавочка". Які ще зміни чекають міський парк Шевченка?

Парк імені Тараса Шевченка є однією з головних атракцій Івано-Франківська як для місцевих жителів, так і для туристів. Він змінюється та модернізується на очах. Які проекти вже реалізовані, а які ще планують втілювати розповідає Frankivsk-future з посиланням на Фіртку.

В Івано-Франківському міському парку встановили “квітучу лавочку”. Таку назву вона отримала, оскільки має позаду ємність для висаджування квітів.

Історія встановлення цієї лавочки досить символічна. Минулого року старше покоління висаджувало у парку алею із катальп. Це алея позаду пам’ятника Тарасу Шевченку. Саме тоді активісти поставили там пам’ятну лавочку. Але існувала усна домовленість, що згодом там буде облаштовано іншу. Днями стару лавочку забрали і встановили довкола опори лавочку з цікавим дизайном. Результатом своєї роботи працівники комунального підприємства “Центр розвитку міста та рекреації” задоволені, адже вийшла чудова та неординарна відпочинкова зона.

Ще один рекреаційно-відпочинковий об’єкт міського парку модернізували. Йдеться про озеро, де живуть лебеді. Це одна з центральних локацій міського парку. Озеро отримало нове освітлення по периметру водойми, а невдовзі тут планують облаштувати й додаткову декоративну ілюмінацію.

Поки озеро готується зустрічати із зимівлі своїх постійних мешканців – лебедів, майстри з Комунального підприємства “Центр розвитку міста та рекреації” готуються вітати в парку тисячі франківських родин. Саме для забезпечення комфортного та приємного відпочинку в парку здійснюються всі ці роботи.

Нагадаємо, що у 2017 році в парку з’явилась ціла алея японських вишень та змонтувати японську альтанку з підсвіткою, а минулого року тут встановили лавочку-гойдалку. Очільник міста також анонсував, що в парку Шевченка планують встановити додаткові вбиральні, камери відеоспостереження та відлякуватимуть ворон ультразвуком.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.