Вівторок, 19 Березня, 2024

Вже цього року в Івано-Франківську запрацює “бібліотечне радіо”

В обласному центрі Івано-Франківська в бібліотеках реалізують проект – бібліотечне радіо – від містян.

Даний проект в 2018 році став переможцем конкурсу, який розробила Culture Bridges від Британської ради спільно з мережею Європейської спілки націнститутів культури в Україні. Про це повідомляє  портал міського голови, інформує Frankivsk-future.

Загальна сума гранту – 10 тисяч євро. На переконання очільника міста Руслана Марцінківа, дана перемога дасть Івано-Франківську можливість збагатитися досвідом країн Європи для створення спеціалізованої онлайн радіостанції.

А це, у свою чергу, дозволить місту стати наразі єдиним містом в Україні, яке матиме змогу спілкуватись з користувачами бібліотек в мережі Інтернет.

Щоб реалізувати цей проект, уже закуповують необхідне обладнання, тривають роботи щодо розробки сайту, а також мобільного додатку для радіо.

Як наголосив мер міста, незважаючи на те, що це зовсім невеликий грант, проте завдяки йому Івано-Франківськ зможе співпрацювати з іншими бібліотеками Європи.

До слова, сьогодні місто має досить потужну бібліотечну мережу, а також функціонує сайт, на якому користувач може знайти будь-яку потрібну йому книгу і, навіть, дізнатись місце, де вона зберігається.

Крім того, за словами Руслана Марцінківа, водночас з новими виданнями,  бібліотеки також доповнюють і технологічним змістом. Зокрема, проводять оцифровування книг, щоб вони були доступними онлайн. Також зацікавити досить вибагливого юного читача можуть окуляри віртуальної реальності.

А вже в найближчому часі планують придбати 3D принтери та набори логічних ігор для бібліотек.

За дорученням очільника міста створять так звану бібліотеку рідкісних видань, щоб систематизувати і впорядкувати унікальну літературу чи документи. Це, в свою чергу, дозволить читачу легко віднайти потрібні матеріали.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.