Вівторок, 23 Квітня, 2024

Селяни власним коштом полатали 2 кілометри обласної дороги

Мешканці села Новиця Калуського району власним коштом полатали 2 кілометри обласної дороги. Селяни скинулися грошима, придбали холодний асфальт, заправили газові балони і відремонтували одну з найгірших ділянок дороги, що проходить селом. Деталі розповідає Frankivsk-future з посиланням на Курс.

Люди скаржаться, що час від часу на дорозі роблять ямковий ремонт та його вистачає ненадовго. Весною сходить сніг. А за ним і асфальтне покриття. Місцеві кажуть, що до їхнього села було важко дістатися швидкій чи пожежникам, а маршрутки взагалі відмовлялися до них їздити. Вибоїни на дорозі були по коліна. Коли, в черговий раз, не дочекалися допомоги від влади вирішили взяти ініціативу в свої руки.

Люди говорять, що самотужки вони спрацювали навіть краще за нинішні дорожні служби. Але не лише краще та якісніше, але і дешевше. Два кілометри “страшного” покриття полатали за 4 тис. грн. 

До ремонтних робіт залучили досвідчених колишніх фахівців дорожньої служби, які підказали, як класти асфальт та контролювали весь процес. Інструменти не вибагливі: кувалда, паяльна лампа, віброплита.

Гроші здавали не лише тутешні мешканці. Матеріально допомагали навіть проїжджі водії. Зупинялися і здавали гроші водії громадського транспорту та власники авто з довколишніх сіл.

“Розуміємо, що не кожен може допомогти своєю працею”, – каже мешканець села Добровляни Микола Когут. 

У сільраді таку ініціативу вітають, але допомогти нічим не можуть. Аргументують тим, що дорога не місцева, а знаходиться в підпорядкуванні області. Тож ремонтуватися має коштом обласного бюджету.

Нагадаємо, це вже не перший такий випадок. По такій же схемі люди зорганізувались і на Тернопільщині та у Чернівцях.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.