Субота, 27 Квітня, 2024

Науковці та студенти Прикарпатського університету створили зручний додаток для юних школярів

Науковці спільно зі студентами-магістрантами, які навчаються на кафедрі хімії середовища та хімічної освіти факультету природничих наук в Прикарпатському національному університеті, розробили спеціальний мобільний додаток. Цей додаток допоможе учням початкової школи засвоїти тему “Таємниці космосу”. Про це йдеться на сайті Прикарпатського національного університету. 

Як розробляли мобільний додаток?

Над ідеєю щодо розробки цього мобільного додатку працювали двоє студентів-магістрантів Дмитро Зорійчук та Христина Берладинюк, як передає “frankivsk-future“. 

Науковою керівницею цього проєкту стала Лілія Мідак, яка є доцентом кафедри хімії середовища та хімічної освіти ПНУ. Вона розповіла, що цей мобільний додаток значно полегшить навчання учнів. Це стосується сприйняття матеріалу, який школярі мають вивчати відповідно до програми Нової української школи. Зокрема, мова йде про інтегрований курс “Я досліджую світ”, як повідомила Лілія Мідак. 

Студенти запропонували зробити вивчення теми космосу більш сприйнятливішим і цікавим для учнів початкової школи. Для цього потрібно було поєднати навчальний матеріал та ігрову форму. В результаті, вдалося створити “Космічну абетку”. 

Лілія Мідак пояснила, що вони вибрали тему космосу, тому що велике опитування показало, що більшості дітям дуже цікава саме ця тема. 

Особливості мобільного додатку

Розробники створили мобільний додаток “LiCo.SolarSystem”, коли працювали над даним проєктом. Цей додаток допомагає вивчати абетку, використовуючи астрономічні поняття. Крім того, він демонструє нашу Сонячну систему у доповненій реальності. 

Студенти також розробили картки-“маркери”, які зображують планети Сонячної системи та інші небесні тіла і, звичайно, “Космічну абетку”. 

У “Космічній абетці”, яку розробили науковці-хіміки та студенти, є свої особливості. Кожна літера алфавіту позначає планету, небесне тіло або будь-яке інше астрономічне поняття, яке супроводжується його зображенням. І це ще не все. Якщо завантажити цей додаток, запустити його і навести на “маркер” мобільного пристрою, то зображення перетворюється в 3D-модель. Завдяки цьому, об’єкт можна збільшувати, обертати, розглядати під різними кутами. Такі можливості допоможуть краще зрозуміти будову небесного тіла. 

Варто додати, що така “Космічну абетка” доступна не тільки у форматі мобільного додатку, але й у вигляді друкованих карток. Вони також будуть корисними для наших юних школярів. Такі картки допоможуть учням вивчити алфавіт і довідатися про цікаві факти, які стосуються основних об’єктів Сонячної системи та інших небесних тіл. 

Щоб учню було цікаво користуватися новим мобільним додатком, розробники створили віртуального першокласника, який у доступний спосіб пояснює тему космосу юним користувачам. 

Розробники “Космічної абетки” впевнені, що такий мобільний додаток допоможе дітям дізнатися багато цікавого про небесні тіла і також закріпити уже набутті знання про космос. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.