Четвер, 18 Квітня, 2024

Усе про "Соціальне таксі" в Івано-Франківську

Уже трохи більше року в Івано-Франківську працює послуга “соціальне таксі”, за підтримки соціального центру обслуговування. Далі розповість frankivsk-future.

І вже, з дванадцятого квітня 2018-го року Івано-Франківський виконавчий комітет проголосував за створення соціального таксі. Від тоді цей транспорт діє по цілому місту.

Що таке “соціальне таксі”?

Але що таке “соціальне таксі” і які функції виконує транспорт? У березні 2018-го року Кабінетом міністрів України було запроваджено цей новий напрям. “Соціальне таксі” допоможе людям, а також дітям з інвалідністю, котрі мають серйозні проблеми з опорно-руховим апаратом, добратися до свого місця призначення за необхідністю.

Напрям з введенням “соціального таксі” в містах, діє по всій Україні. “Соціальне таксі” – це не простий легковий автомобіль, а спеціально пристосований транспорт до потреб людей з інвалідністю. Держава виділила певні кошти з бюджету, щоб закупити даний транспорт, по можливості, в усі великі міста України. Для цього знадобилося трохи часу. І вже через кілька місяців, у 2018-му році, вдалось втілити новий напрям “соціальне таксі” в більшість міст нашої держави. Наприклад, в Івано-Франківську існування нового таксі було ухвалено вже через місяць, після його запровадження кабміном Міністрів України. 

Хто може скористатися “соціальним таксі”?

Для того, щоб громадяни могли скористатися цим транспортом, заздалегідь створюється спеціальна база користувачів. Серед тих, хто може скористатися “соціальним таксі”, виділяють наступні групи людей:

  • Одинокі громадяни, які проживають в місті Івано-Франківську і не мають тут родичів, або вони перебувають в територіальному центрі на обслуговуванні.
  • Люди, які хворіють на хронічну ниркову недостатність і потребують гемодіаліз.
  • Громадяни, що мають інвалідність зору (першої та другої групи).
  • Люди з інвалідністю, котрі пересуваються за допомогою інвалідного візка, палиць та милиць і не можуть самостійно пересуватись.

Щоб належати до бази користувачів цього соціального транспорту,  потрібно заздалегідь надати відповідні документи, що підтверджують інвалідність чи певні обмеження людини.

Транспорт

Для того, щоб утримувати транспорт призначений для послуги “соціальне таксі”, використовуються кошти з міського бюджету Івано-Франківська, а також до цього належать добровільні пожертвування від різних підприємств та організацій.

Донедавна осіб з інвалідністю перевозили в не зручному транспорті, який не пристосований до їхніх потреб. Але від вчорашнього дня, стало відомо про новий транспорт, який повністю пристосований до людей з особливими потребами і слугуватиме в місті, як “соціальне таксі”.

Як скористатися

Якщо відомо хто може скористатися з цієї послуги, важливо й знати як і коли це можна зробити.

Одна особа може скористатися “соціальним таксі” не більше, ніж два рази в місяць. Щоб викликати і запланували проїзд “соціальним таксі”, потрібно зателефонувати в службу не пізніше, ніж за два дні до виїзду. Це стосується не тільки мешканців Івано-Франківська,  але й жителів прилеглих сіл міста: Крихівці,  Угорники, Микитинці, Хриплин та Вовчинець.

Графік роботи “соціального таксі” в будні дні:

З понеділка по четвер (08:00-12:00; 13:00-17:00).

В п’ятницю (08:00-12:00; 13:00-16:00).

Субота і неділя – вихідні.

Вихідні також святкові дні.

1

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.