Субота, 27 Липня, 2024

Як зацікавити дитину навчанням?

В сучасному світі дитину оточує величезна кількість речей, які здаються їй набагато цікавішими від навчання. Навіщо читати книги і ходити на тривалі заняття у школі, займатися додатково у гуртках чи на курсах, коли у тебе є планшет? Віртуальний світ з кожним днем дедалі більше “поглинає” наших дітей, вони не мають зацікавлення до занять, втрачають увагу та пильність, а також забувають про своє майбутнє.  

Не складно здогадатися, що чекає на таку дитину. Якщо ж батьки прагнуть добитися успішної долі для своєї дитини, їхнє завдання – зробити так, аби дитина мала інтерес до навчання, бачила вигоду від того, що відвідує заняття, та усвідомлювала своє місце у житті і могла раціонально та творчо вирішувати поставлені перед нею завдання.  

Спеціалісти радять батькам придумати для дитини щось нове, таке, чого вона раніше ніколи не робила. Потрібно показати, що навчання – це корисно і цікаво! 

Таке продемонструвати можна, записавши дитину на додаткові освітні курси. Для цього сьогодні відкриті шалені перспективи – існує велика кількість установ, де проводять додаткові освітні курси для дітей. Наприклад, такою установою є Академія розвитку інтелекту SMARTUM.  

Курс спідкубінгу в Академії розвитку інтелекту SMARTUM 

кубынг

Дуже популярним сьогодні є курс спідкубінгу в Академії розвитку інтелекту. Спідкубінг, до слова, являє собою курс швидкісного складання відомого кубика Рубика. Це своєрідний тренажер логічного мислення.  

Навчальний курс спідкубінгу має на меті всесторонньо розвинути здібності дитини: 

  • Пожвавлення розумової активності. Що може краще розвинути розумову діяльність, як не швидкісне вирішення різноманітних головоломок, проходження інтелектуальних завдань? До того ж, швидкісне складання кубика навчає дитину ефективно реагувати на будь-яку ситуацію, самостійно і раціонально приймати рішення; 
  • Розвиток дрібної моторики рук. Складаючи кубик Рубика, ми одночасно залучаємо обидві руки і з часом ця навичка виробляє в дитини постійну роботу обох півкуль головного мозку. Звідси – максимальна швидкість у роботі руками, а також у навчанні, розв’язку різноманітних завдань тощо; 
  • Тренування логіки. Логіка – мабуть, найголовніша запорука успішності дитини. Складаючи кубик Рубика, ми розв’язуємо головоломку, вибудовуємо у голові певну послідовність дій, відтак кожен крок дитини є виваженим і логічним; 
  • Розвиток просторової уяви. Складання кубика Рубика є неможливим без постійного залучення уяви, тому у дитини гарно розвивається фантазія, а ще – дитина вчиться порівнювати і робити висновки. 

Додаткові результати від проходження курсів спідкубінгу в Академії розвитку інтелекту – це тренування особистісних якостей. Дитина отримує впевненість у собі, дитина стає наполегливою і рішучою, вчиться самостійності. Не варто забувати і про розвиток творчої складової – це також обов’язкова умова для успішності людини.  

Спідкубінг – універсальний інструмент розвитку логічного мислення 

смартум

Користь спідкубінгу довели спеціалісти і сьогодні складання кубика Рубика – це справжня окрема наука, цікавий і захопливий процес, який залучає дитину до навчання і показує дитині абсолютно інші заняття, які не можуть не захопити дитину.  

Саме такі заняття відкривають дитині новий світ навчання – цікавий, креативний, подекуди веселий. До того ж, дитина стає урівноваженою і вчиться адекватно реагувати навіть на стресові ситуації. Справа в тому, що складання кубика Рубика заспокоює нервову систему і тому є корисним навіть для здоров’я дитини.  

Тож, найголовніше для батьків – правильно обрати додаткові освітні курси, які покажуть дитині, що навчання – це круто і цікаво.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.