Зелений горошок – інгредієнт багатьох страв. Його використовують у свіжому, замороженому чи консервованому вигляді, додають у супи та гарячі страви. А салати із зеленим горошком – бажані гості багатьох домашніх застіль та ресторанних меню. Тим, кому приївся традиційний олів’є, пропонуємо кілька цікавих альтернатив.
Теплий салат із серцями
Курячі серця потрібно відварити у підсоленій воді до готовності та нарізають соломкою. Одночасно зробити засмажку з натертої на крупній тертці моркви та порізаної крупними кубиками цибулі. Коли серця і засмажка трохи охолонуть, їх слід змішати прямо в салатниці, додати консервований горошок, дрібно нарізану зелену цибулю, кріп сіль та перець. До столу такий салат подається теплим.
Салат з ковбасою та сухариками
Для цієї страви потрібні хороша копчена ковбаса, свіжий огірок, невеликі сухарики, консервований горошок, трохи часнику, майонез, соус чи салатна заправка. Ковбаса та огірок нарізаються соломкою, часник максимально подрібнюється. Всі інгредієнти змішуються і салат відразу ж подається до столу – щоб сухарики залишилися хрусткими.
Салат з печінкою тріски
У цей салат входять круто зварені яйця, мариновані огірки, консервована печінка тріски, пір’я зеленої цибулі, горошок, сіль, перець, заправка. Огірки нарізають кубиками, цибулю подрібнюють, яйця та печінку розминають вилкою. Усі інгредієнти змішують, солять, перчать та заправляють.
Салат з крабовим м’ясом та авокадо
Крім крабового м’яса та горошку, для приготування страви потрібно купити твердий та розсільний сири, авокадо, помідор та петрушку. Продукти нарізаються кубиками, змішуються, до них додаються сіль та перець за смаком, а також майонез чи заправка.
Салат з морською капустою, яйцями та сиром
Зварені круто яйця та твердий сир натерти на дрібній тертці. Маринований огірок нарізати кубиками. Змішати підготовлені інгредієнти з морською капустою та зеленим горошком, поперчити, заправити майонезом. Можна також додати нарізані печерицями печериці.
Салат із кальмарами
Приварені кальмари очищають від плівки та нарізають великою соломкою. Відварені яйця і цибулю подрібнюють у кубик. Складають нарізку до салатника, додають зелений горошок, трохи солі, потім заправляють майонезом або сметанно-соєвим соусом. В останньому випадку солити салат не потрібно. Соус готується дуже просто. Потрібно взяти половинку чайної ложки готового соєвого соусу, наприклад з каталогу онлайн-маркету МАУДАУ, і змішати його зі 100 г сметани жирністю 20-25%.
Салат з шинкою та пекінською капустою
Шинку потрібно нарізати тонкою соломкою, пекінську капусту – подрібнити шатківницею, зелену цибулю – порубати невеликими шматочками. Змішати всі продукти консервованим горошком, посолити, додати майонез. Пропорції для всіх салатів беруться довільно, так, щоб кожен продукт додав в композицію той чи інший смак. Горошок краще вибирати середньої твердості.