Вівторок, 19 Березня, 2024

У Франківську хочуть створити сучасний ІТ бізнес-центр

У Франківську мають намір створити модерний, сучасний ІТ бізнес-центр, на базі якого функціонуватимуть майданчик для досліджень та офіси.

Даний проект реалізовуватимуть спільними зусиллями влади міста, представників ІТ-спільноти та Університету нафти і газу, інформує Frankivsk-future з посиланням на Канал 402.

Як запевняють посадовці у міськраді, компанії нарощують число працівників та, водночас, заявляють, що в Івано-Франківську бракує належних для цього офісних приміщень.  А, загалом, ІТ-галузь невпинно і успішно розвивається.

На сьогоднішній день, за словами начальника міського управління інвестиційної політики Ігоря Попадюка, в місті нараховується понад 40 ІТ-компаній. І всі вони активно розвиваються, а, заразом і збільшують кількість офісних приміщень.

Допомогти у вирішенні цього питання взялися в ІФНТУНГ. Зокрема, науковці виділять земельну ділянку, загальною площею понад гектар,  під згаданий інвестиційний проект. Ділянка знаходиться поблизу Набережної.

До слова, значна частина працівників ІТ-сфери – є вихідцями університету Нафти й газу.

Відповідно до плану проекту, ІТ бізнес-центр включатиме спільний дослідницький центр ВУЗу та компаній, а також офіси цих фірм. А за словами проректора з науково-педагогічної роботи ІФНТУНГ Максима Карпаша, це також нова можливість в майбутньому бізнес-центрі проводити заняття для студентів, а також дослідження.

«Місто зацікавлене в такому, оскільки в нас взагалі немає бізнес-центру вищого класу», – додає проректор.

Попередньо передбачається, що ІТ бізнес-центр щонайменше становитиме площу  4 тисячі метрів квадратних. Запланований там і паркінг. Є також ймовірність, що збудують там і міні-дитсадок.

Наразі невідомо, коли даний проект вдасться втілити в життя. Поки що чиновники шукають потенційних інвесторів.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.