Четвер, 28 Березня, 2024

На Прикарпатті створили 30-кілометровий туристичний маршрут «Стежками воїнів УПА»

На Прикарпатті, у Витвицькій ОТГ, створили туристичний маршрут «Стежками воїнів УПА». Його протяжність –  30 кілометрів.

Також незабаром має запрацювати туристичний притулок. Про це розповів сам голова Витвицької ОТГ Микола Шикор, пише Frankivsk-future  з посиланням на Галичину.

Розпочинається маршрут «Стежками воїнів УПА» у Витвиці. Це піша мандрівка, за час якої туристи матимуть можливість побачити два бункери. Після цього – в селі Липі – запланований невеликий перепочинок. До слова, тут сьогодні організовують туристичний притулок. Знаходиться він у приміщенні сільської школи, яку відвідують  тільки шість учнів.

Як додав Микола Шикора, серед  громади досить популярним є  урочище «Бовкути» і ландшафтний заповідник «Цапове каміння». В останньому літом працюють наметові табори. Ще одним популярним місцем є урочище Розтоки. Сюди у липні-місяці на фестиваль патріотичної пісні «Яворина» з усієї України з’їжджаються люди. За словами чиновника, згаданий фестиваль – це свого роду візитівка Витвицької ОТГ.

Громада планує розвивати туризм, адже щороку ОТГ відвідує більше 5 тисяч туристів.

Позитивні зміни відбулись і у бюджеті Витвицької сільської ради ОТГ: він у чотири рази  більший і зараз складає майже 41 мільйон. В цьому – 2019 році  – очікують власних надходжень до 8 мільйонів, з них понад половину – від ПДФО.

Варто зауважити також той факт, що з переходом громади на нові бюджетні умови, люди відразу сформували для себе пріоритетні напрямки роботи. Так кожен населений пункт громади за кошти інфраструктурної субвенції виконав низку робіт, зокрема встановив твердопаливні котли, перекрив дахи шкіл та садочків, зробив багато заходів і щодо енергозбереження у школах, будинках культури та медзакладах.

У Витвиці – адміністративного центру громади – підготовили приміщення, де планують відкрити ЦНАП. Громада також зуміла залучити кошти Держфонду регіонального розвитку, які спрямувала на заходи з енергозбереження у Витвицькій школі та посилення спроможності КП «Господар». В останню уже закупили трактор, причіп і деревоподрібнювальну установку. Ще у п’яти населених пунктах громади встановили спортмайданчики.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.