Середа, 24 Квітня, 2024

На міському озері Івано-Франківська «оживе» середньовічна корабельня

На Міському озері Івано-Франківська вже з березня цього року відбудеться будівництво кораблів праукраїнського та скандинавського типів. А майструватимуть їх за середньовічними методами – в тогочасному одязі та побуті.

Самі кораблі відтворюватимуть на основі історичних знахідок, човнів тисячолітньої давнини, знайдених в Україні та Данії, інформує  Frankivsk-future.

Перша в історії Середньовічна масштабна реконструкція кораблів епохи тисячолітньої давнини. Зокрема, проукраїнського корабля “Єлизавета Київська”, в 16 метрів завдовжки, та корабля вікінгів “Гарольд Сигурдсон”, який приймає на борт 30 воїнів.

Кораблі будуть музеєм під відкритим небом, який відкриватиме історію з середини для нових поколінь, проходячи експедиційними та екскурсійними водними шляхами України і не тільки.

Кораблі знаходитимуться на балансі “Благодійного Фонду “Дороги Предків”, а виручені кошти від експлуатації використовуватимуться для реалізації соціальних проектів.

Однак для цього їх слід спершу збудувати. Творитимуть ці кораблі не просто майстри-будівельники, а насамперед – кожен активний житель міста Івано-Франківська та гості будівельного майданчика, які захочуть вкласти свою частку в створення цього історичного проекту.

Суть проекту покликана згуртувати і спільними зусиллями як іванофранківців, так і всіх небайдужих створити вагомий історико-культурний об’єкт. Два кораблі – символи єднання та надії. Це дозволить  привернути увагу до Івано-Франківська як міста, яке громадою розвиває історію та культуру.

Крім того проект на 4 місяці забезпечить майданчик для активного дозвілля міщан та гостей міста. На сьогоднішній день уже побудовано один човен, в експедиції яким з’єднали місто Івано-Франківськ та старовинну столицю – Галич. Тепер планується провести експедицію цими кораблями, випробувавши їх на Дністровських водах.  

Мешканців та всіх небайдужих просять матеріально допомогти, щоб створити щось величне і гідне, щоб нове покоління відчуло всю славу минулих часів та силу нашого єднання.

Підтримати проект матеріально можна за реквізитами:

БО «Благодійний Фонд «Дороги Предків» р/р 26006052538439 МФО 336677 ОКПО 42622703. Необхідно вказати ім’я, прізвище та ціль переказу. 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.