Вівторок, 23 Квітня, 2024

На Прикарпатті бум розмитнення "Євроблях". Термін пільгового періоду спливає

Число водіїв, які хочуть ввезти та розмитнити легкові авто з іноземною реєстрацією, так званих “Євроблях”,  зросла більш, ніж вдічі. Такий ажіотаж викликаний 50% знижкою на акцизний податок, яка закінчується 21 лютого включно.

У зв’язку з цим на Івано-Франківській митниці посилили роботу: наразі тут встановили позмінний робочий графік підрозділів митного оформлення, – повідомляє Frankivsk-future з посиланням на Головне управління ДФС в області.

Так, наприкінці минулого року прикарпатські митники щодня випускали у вільний обіг близько 140 автомобілів, а вже на кінець січня цього року цей показник зріс до 300 транспортних засобів.

Загалом, за словами начальника Івано-Франківської митниці Василя Ватаманюка,  з початку дії нових правил розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією Івано-Франківська митниця ДФС випустила у вільний обіг 5221 легкових автомобілів, з них – 1802 авто з єврономерами.

До слова, на Прикарпатті розмитнити свої транспортні засоби жителі краю можуть  в 6 підрозділах митного оформлення, 3 з яких  знаходяться в Івано-Франківську,  та по одному в містах Долина, Коломия та Калуш.

За результатами митного оформлення легкових авто, які ввозяться громадянами на митну територію України державний бюджет поповнився 324 млн.грн. митних платежів, з них 115 млн.грн. за автомобілі, власники яких порушили терміни перебування на території України.

Нагадаємо, щоб оформити належним чином авто з єврономерами, власник машини має пред’явити реєстраційні документи на транспортний засіб, а також такі, що підтверджують їх право власності на цей автомобіль та рахунок-фактуру чи інший документ, де зазначено вартість транспортного засобу.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.