Вівторок, 23 Квітня, 2024

Незабаром у Франківську декілька вулиць матимуть іншу назву

Ще минулого року у Івано-Франківську почали перейменовувати вулиці. Відтак, в місті все більше з’явилося вуличок названих в честь відомих українців, котрі внесли значний розвиток в українську культуру, тощо. Літом, коли помер Петро Лук’яненко, відомий український політичний і громадський діяч, а також письменник, у Івано-Франківську вирішили перейменувати одну із вулиць в його честь. Така пропозиція поступила ще декілька місяців тому і от зараз знову заговорили про перейменування.  Перейменовуватимуть вулицю Мельничука. Таке рішення обговорювали декілька днів тому на одному із засідань Івано-Франківської міської ради, повідомляє frankivsk-future .

У Івано-Франківську завжди любили та поважали Лук’яненка. Він мав велику підтримку саме від івано-франківців, за часів своєї активної політичної діяльності. Тож буде чудово, якщо тепер його пам’ять назавжди закарбується назвою однієї із міських вулиць.

Та це ще не все, містянам варто знати, що перейменовуватимуть ще дві вулиці. Мова йде про вулицю Товарна, що буде тепер називатися Фотія Володимирського та Гарбарську, що перейменують в честь Софрона Мудрого.

До того ж, матиме ім’я і новостворена вулиця що тягнеться вздовж річки Бистриця Солотвинська, тобто від вулиці Галицької і до ТОВ «Ковальська фабрика «Арма». Цю вулиці  назвуть Просвіти.

Ще одну новостворену вулицю назвали  Іменем Джона Маккейна. Також нове ім’я отримає сквер в межах вулиць Грюнвальдської – Героїв Крут – Донцова – 100-річчя ЗУНР.

До слова, варто згадати, що минулого року франківські чиновники зверталися до компанії Google з проханням змінити назви вулиць на гугл-картах. Можливо так буде й цього разу. Це логічно і доречно, адже в іншому випадку, особливо туристам, може бути дещо не зручно орієнтуватися в місті.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.