Субота, 27 Липня, 2024

Соціальна допомога кожній потребуючій сім'ї України

З початку наступного року в Україні планують запровадити новий вид соціальної допомоги. Підтримку надаватимуть особам, які є опікунами дітей з тяжкими захворюваннями, але без групи інвалідності. 

Як повідомляє frankivsk-future, з 1 січня 2019 року батьки та опікуни важкохворих дітей отримуватимуть соціальну допомогу від держави. Нововведення, кажуть фахівці, ініціювали для того аби підтримати сім’ї які цього найбільше потребують.

«Внесено зміни в частині надання допомоги дітям з ураженням нервової системи, тяжкими вродженими вадами розвитку, рідкісними захворюваннями, онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, тяжкими психічними розладами, цукровим діабетом.», – каже Майя Танюк – начальник відділу з надання всіх видів соціальної допомоги та компенсацій ДС ІФ.

Наразі додають міському департаменту соцполітики розмір допомоги, який дорівнює прожитковому мінімуму для осіб, що втратили працездатність, тобто – 1497 гривень на місяць. Аби отримати кошти слід звернутись в органи соціального захисту населення із заявою та всіма необхідними документами.

«Паспорт, або інший документ, що засвідчує особу. Для опікунів, піклувальників, батьків і вихователів потрібний підтверджуючий документ про опікунство. Також подається довідка, видана лікарсько-консультативною комісією, в якій буде вказано той чи інший вид захворювання.», – додає Майя Танюк.

Допомогу нараховуватимуть потребуючій сім’ї з дня звернення у відповідні органи.

Нагадаємо, що під соціальною допомогою розуміємо певну систему заходів, які сприятимуть поверненню людини до звичного життя та умов праці, а також відновлення соціального статусу, нормалізації життєдіяльності за допомогою правового і матеріального захисту та підготовка до самообслуговування. Головне завдання соціальної допомоги – полегшити матеріальний стан людей, які знаходяться в кризовому становищі і потребують відповідної допомоги.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.