Середа, 24 Квітня, 2024

Жителі Богородчан просять віддати занедбану землю працьовитим людям

Як повідомила на сторінці у Фейсбук селищна рада Богородчан, у них в районі налічується близько 35 гектар занедбаної землі. І це призводить до небезпечних ситуацій, особливо навесні та влітку, коли через суху траву та недоглянуті ділянки рослинності трапляються сильні пожежі. Також це спричиняє активне розповсюдження бур’яну та загалом погіршує загальний вигляд населеного пункту, пише Франківськ Майбутнього.

Таких приватних ділянок, за якими вже роками ніхто не доглядає тільки в Богородчанах налічується більше сотні. Це спричинено тим, що люди колись при зміні влади та низьких цінах на землю масово скуповували її про всяк випадок. Можливо, бажали тут збудувати домівку, зробити город чи ще щось. Проте в житті багато помінялося та земля залишилась покинута. Місцями ділянки настільки занедбані, що на них уже зростає не трава та бур’яни, а цілі кущі та дерева.

Проте людей обурює не стільки занедбаність земель та їх вигляд, а те, що є багато бажаючих мати свою ділянку в Богородчанах та обробляти її чи збудувати будинок і жити сім’єю. Але зробити це неможливо, тому що вільних земель у сільської ради не залишилось, тож вона не може більше віддати в приватну власність жодної ділянки. А тим часом занедбані гектари стоять поруч нікому не потрібні.

Тож жителі Богородчан закликають тих, хто має в своїй власності такі землі та не доглядає за ними продати їх тим, хто буде на землі щось робити або відписати назад селищній раді. Та якщо ніхто не озветься, доведеться діяти інакше. Так, влада селища попередила, що якщо за якийсь час ніхто не з’явиться та не вирішить питання із занедбаними ділянками, то власників таких чагарників будуть притягувати до адміністративної відповідальності, а землі забирати через суд. І це правильно, адже земля має належати тим, хто готовий на ній працювати та ставитися до природи з належною шаною.

Фото взято зі сторінки Богородчанської селищної ради.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.