Четвер, 25 Квітня, 2024

У Франківську є оригінальні і продумані до дрібниць вуличні меблі, від європейських дизайнерів

У Івано-Франківську дуже часто можна почути про відкриття нових локацій, громадських просторів, чи оновлених вуличок, або дитячих майданчиків. Не рідко, також, це щось оригінальне і не схоже ні на що, до чого звикли містяни, повідомляє frankivsk-future . Ну а що, якщо вже робити ремонтні роботи, то логічно якось все удосконалювати і робити сучаснішим. Івано-Франківськ в цьому точно не пасе задніх.

Зокрема багато містян, особливо тих, що часто гуляють вулицями Лесі Українки і площею Міцкевича, могли побачити там оновлені вуличні меблі. Лавки, сміттєві урни, стільці і антипаркувальні кільця. Дехто можливо помітив, що ці меблі дещо відрізняються від тих, що є по решти міських вулицях. І справді вони мають суттєву різницю. Зокрема, закцентував увагу на їхній оригінальності начальник управління інфраструктурної політики виконкому Івано-Франківської міської ради Назарій Рогів.

Посадовець написав про ці вуличні меблі цілу публікацію на своїй сторінці у Фейсбук. Йдеться тут, про те, що зовнішній вигляд лавок і стільців продумували чеські дизайнери  David Karásek та Radek Hegmon. Сміттєві урни набагато місткіші за решту старих урн, що є у Франківську, а антипаркувальні кільця, якщо придивитися, нагадують букви «І» та «Ф». А ще вони вилиті із чавуну, що є набагато стійкішим, довговічнішим і виглядає набагато привабливіше.  Крісла і двосторонні лавки, це й зовсім новинка для Івано-Франківська, а може й для більшості українських обласних центрів. А бокові поручні дбайливо  оброблені деревиною, щоб не було холодно торкатися звичайного холодного металу.

Справді приємно, що місто поповнюється такими цікавими деталями. Маємо надію, що вони будуть захищені від вандалів, ну і згодом почнуть з’являтися і в інших міських локаціях.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.