Середа, 24 Квітня, 2024

В Івано-Франківську відбудеться Мандрівний кінофестиваль

Сьогодні, 22 листопада, на прес-конференції міжнародного Мандрівного фестивалю кіно та прав людини оголосили про початок фестивалю документального кіно в Івано-Франківську на початку зими. Тема фестивалю під назвою «Рівні рівності» буде присвячена суспільству, а саме поняттю рівності між людьми. Захід триватиме з 1 по 17 грудня цього року по всьому місту.

Це вже 11 по рахунку фестиваль в нашому місті. Головною локацією є Київ, після чого заходи проводять в інших великих містах України. Цьогорічна тема «Рівні рівності» стосуватиметься прав жінок в суспільстві. Протягом 2 тижнів в місті представлять більше 10 документальних фільмів у кінотеатрі «Люм’єр». На фестивалі глядачі зможуть розглянути кінострічки про питання нерівності з різних точок зору, а саме через правозахисні заходи та обговорення. Основна мета фестивалю – популяризувати розвиток документального кіно в Україні та підвищити рівень дотримання прав людини.

Планують до показу 8 фільмів, з яких 6 відкритих та 2 закриті. Перегляди будуть абсолютно безкоштовними. На мешканців міста чекатимуть не лише кінострічки, а й дискусії щодо вивчення прав людини та подолання конфліктів у суспільстві.

Нагадаємо, що минулого року на фестивалі до Міжнародного дня захисту прав людини продемонстрували відому стрічку – «Процес – Російська держава проти Олега Сенцова». Фільм здобув приз глядацьких симпатій у Будапешті. Франківці мали можливість долучитись до акції написання листів на підтримку зниклих та незаконно ув’язнених людей. Підписуючись в кінці листа, люди мали можливість віддалено допомогти тим, хто цього потребує. Також на фестиваль запросили студентів коледжів та ліцеїв для участі в семінарі «Мої права та права іншого», щоб молодь могла відвідати Установу виконання покарань в Івано-Франківську.

Вхід на фестиваль безкоштовний, тому долучитись до заходів можуть усі бажаючі.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.