Середа, 8 Травня, 2024

В Івано-Франківську буде новий головний архітектор

Головний архітектор міста, Дмитро Нижник, написав заяву про звільнення за власним бажанням і 1 грудня цього року йде з посади. Наразі його обов’язки передадуть в руки заступника – Артура Прокіпчука. В 2017 році Дмитро став головним архітектором Івано-Франківська, пішовши з посади директора Департаменту містобудування та архітектури, повідомляє Frankivsk-future.

Дмитро розповідає, що лише за місяць часу на посаді він ознайомився з документацією містобудування і об’єктами, які були у стані будівництва. Івано-Франківськ саме по собі красиве та затишне місто, яке щорічно відвідують безліч туристів. Дмитра турбувало те, що в місті були випадки незаконних забудов, які мали незначний вплив на загальну картину міста.

Центральну частину Івано-Франківська, насичену пам’ятками архітектури, віднесли до культурної спадщини Департаменту містобудування та архітектури. Адже центр міста це його обличчя, яке потрібно зберігати та підтримувати в належному стані. Також Департамент виніс питання мораторію щодо заборони забудови центральної частини міста. Тобто коли закон вступить в силу, незаконні забудови та роботу об’єктів буде призупинено. Збереження культурної самобутності міста є лише першим кроком до вдосконалення.

Ще одною проблемою міста залишаються рекламні банери та вивіски, які загороджують архітектурні пам’ятки. Дмитро Нижник запевняв, що готовий працювати з громадськістю, і розміщення рекламних вивісок та конструкцій буде відбуватись лише після прийнятого рішення.

Уже під кінець своєї діяльності на посаді головного архітектора міста,  Дмитро розповідає про перспективи подальшого містобудування. Колектив у Департаменті чудовий і з його допомогою намагатимуться зробити все якнайкраще задля успішної реалізації поставлених цілей.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.