П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Очікуєм новий басейн для жителів Івано-Франківська

При оголошенні звіту мера міста Руслана Марцінківа про стан дозвілля, розважальної, культурної та спортивної сфери за останній рік, стало відомо, що муніципальний басейн в Івано-Франківську все ж таки збудують. Далі розповість frankivsk-future.

Тривалі очікування

Ще з початку 2018 року йде мова про те, що на базі «Фізкультурно-оздоровчого комплексу», що знаходиться на вулиці Симоненка, буде збудований новий сучасний басейн для жителів Івано-Франківська. На цей час уже розроблений повноцінний проект, проведений тендер. За його результатами для проведення всіх робіт обрали будівельну компанію ТОВ «Златограф Проект».

Всі деталі погоджені з головним архітектором міста, сформована проектно-кошторисна документація та підраховано, що на зведення такого басейну з бюджету необхідно виділити щонайменше 30 млн гривень. Проте очільник міста запевняє, що таких коштів може й не вистачити на все, оскільки спеціалізоване обладнання, необхідне для роботи закладу в очікуваному режимі, вартісне.

Від початку планувалося звести басейн за два роки і вже на сьогоднішній день його мали би відкрити на радість мешканцям Івано-Франківська. Проте через нестачу коштів, значні обмеження бюджету області довелося призупинити розпочаті минулого року роботи. Руслан Марцінків зауважив, що проблеми з фінансуванням адміністрація міста буде активно вирішувати.

На разі вони можуть забезпечити частину озвученої суми, але місту дуже потрібна допомога влади. Тож заклавши в бюджет на 2020 рік необхідну суму вони очікують, що зі столиці прийде достатньо коштів і будівництво басейну продовжиться.

Новий спортивний комплекс

На території «Фізкультурно-оздоровчого комплексу», що на вулиці Симоненка, планують відкрити не просто басейн для плавання, а повноцінний заклад, де мешканці міста зможуть відпочити, оздоровитися, провести час із сім’єю, а спортсмени – готуватися до змагань.

Згідно проекту передбачається наявність одразу двох водойм – для дорослих та для дітей. В першому випадку його розміри сягають 25Х16 метрів, а другого – 12Х6 метрів. При проведенні змагань та інших заходів на трибунах зможуть зручно розташуватися до 100 глядачів та родичів.

Окремо планують зведення сучасних роздягалень, гардеробу, кімнат для тренерів, суддів, ігрову залу для найменших відвідувачів, невеличке кафе та додаткові спортивні і освітні студії. Також збираються подбати і про тих, хто має особливі потреби та обмежений у рухах. До прикладу, планують встановити спеціальний ліфт, щоб опускати їх у водойму. Цей басейн має всі можливості стати найкращим у області для проведення тренувань та змагань міжнародного значення.

Жителі Івано-Франківська вже давно скаржаться на те, що їм не вистачає басейнів, особливо для дорослих. Якщо для школярів є достатньо таких закладів на базі шкіл і гімназій по всьому місту, то для дорослих покращити стан здоров’я за допомогою плавання можна тільки в ІФНТУНГ та в коледжі фізичного виховання. Райони Каскаду та Позитрону взагалі позбавлені таких закладів. Тож новий комунальний сучасний басейн стане в нагоді і мешканці міста дуже чекають на його відкриття!

ш

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.