Вівторок, 19 Березня, 2024

Планують провести звіт міського голови про 3-й рік діяльності

2 грудня 2018 року відбудеться звіт голови міста про 3-й рік діяльності. На плановому засіданні, обговорюватимуть головні здобутки міста за останні 3 роки, а також відмітять актуальні проблеми та перспективи розвитку Івано-Франківська, повідомляє Frankivsk-future.

Нагадаємо, що на посаду мера міста Руслан Марцінків ступив в листопаді 2015 року. За перших 2 роки спільними зусиллями вдалось відкрити 5 комунальних дитячих садків, сміттєсортувальну лінію, відновити Фортечний провулок в центрі міста та розвинути велосипедну інфраструктуру. Було відновлено міські парки та сквери, обладнано їх освітленням та зонами відпочинку. В багатьох житлових комплексах встановлено нові ігрові майданчики та багато зусиль вкладено у розвиток спорту, а саме відкриття нових спортивних полів.

В період головування в місті відремонтували більшість занедбаних доріг та вулиць, пішохідні зони облаштували бруківкою та удосконалили громадський транспорт. Було введено в експлуатацію нові комунальні автобуси. Надалі міська влада працює над залученням інвестицій у розвиток міста, а також реалізовують план по збільшенню робочих місць в Івано-Франківську.

Руслан Марцінків зазначив кілька факторів, що негативно впливають на розвиток міста:
1. Протистояння двох політичних сил – Порошенка і Коломойського. Війна за контроль над регіоном, яка спричинила масові перевірки та негативні сюжети на місцевих каналах.

2. Відсутність підтримки Верховної Ради
Мер є членом політичної партії «Свобода» і досить часто йому не вистачає фракції “Свободи” у Верховній Раді України. Це б допомогло у подальшій діяльності голови міста.

3. Масові міграції мешканців міста за кордон. Це спричиняє нехватку кадрів, багато об’єктів виконують невчасно.
 

“Яка б влада не була, але якщо ми разом не зробимо місто комфортним для життя, то це не зробить ніхто”, – зазначає Руслан Марцінків.

Зважуючи всі плюси та недоліки діяльності Руслана Марцінківа, у 2017 році Івано-Франківський голова увійшов у 20-ку найпрогресивніших міст України, а також зайняв перше місце в рейтингу публічності. Водночас, здобувши перемогу у премії Europe Prize за активне просування європейський ідей у квітні цього року,  Івано-Франківськ відзначають містом найкращої практики місцевого самоврядування.

Latest Posts

.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.