Середа, 24 Квітня, 2024

Все буде сучасно і ошатно: як цьогоріч прикрашатимуть місто, та чим дивуватимуть франківців

Зовсім скоро розпочнеться зима, а з нею і численні свята, новорічні ялинки і святкові прикраси по всьому місту. Щороку Івано-Франківськ заздалегідь готується до цього періоду. От і цьогоріч вже проанонсували коли розпочнеться прикрашання міста та чим цього разу дивуватимуть містян, повідомляє frankivsk-future .

Нагадаємо, що минулого року у Івано-Франківську встановили світлодіодні арки, котрі місто в результаті викупило за 2,5 мільйони гривень. Тоді ця покупка викликала масу суперечок і невдоволення серед містян. Одні стверджували, що це гарно і місто потрібно прикрашати та надавати йому новорічно-ошатного вигляду, інші ж навпаки, говорили, що це марна трата грошей і без цих арок спокійно можна обійтися, а кошти витратити на більш потрібні речі.

Та зрештою розмови стихли і ось на носі вже нова зима. Директор комунального підприємства «Міське світло» Віктор Синишин розповів місцевим журналістам, як цього річ прикрашатимуть місто та чим воно відрізнятиметься від минулого року. Насамперед варто повідомити, що ніяких нових ілюмінацій не буде, якраз через обмежений бюджет. Тож цього року вдасться уникнути суперечок про недешеві покупки. Творитимуть з того що є але постараються зробити все трохи сучасніше і новіше, завдяки цікавим світловим рішенням.

По іншому прикрашатимуть і головну ялинку. Мовляв подивитися буде на що, але всіх секретів розповідати не будуть, адже це має бути сюрприз для франківців.

На «стометрівці» будуть ті ж світлодіодні арки, вони матимуть програмне керування.

До слова, цього року в Івано-Франківську відкриття головної ялинки відбуватиметься не традиційно, 19-го грудня, а трішки швидше – 13-го. То цього року свято до Івано-Франківська прийде трішечки швидше.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.