Вівторок, 23 Квітня, 2024

У Івано-Франківську з’явиться вже друга, ще сучасніша модульна вбиральня

Ще на початку цього року у Івано-Франківську з’явилася перша модульна вбиральня. Тоді це було новинкою для міста, адже нічого подібного тут раніше не було. Все за європейськими стандартами, камери відеоспостереження щоб захиститись від вандалізму, доступність для людей на інвалідних візках, та наявність пеленального столика для матусь з маленькими дітьми. Все дуже зручно і чисто. Коштує така вбиральня 5 гривень, а щоб не було черг, перебувати в ній можна не більше 15 хвилин, опісля чого спрацьовує звуковий сигнал. Більшість містян одобрили таку новинку, мовляв краще заплатити трішки більше, але не отримувати такого стресу, як при відвідуванні звичайних біотуалетів, в котрі іноді неможливо навіть зайти.

Коштував цей туалет місту 800 тисяч гривень, але міська влада обіцяла на ньому одному не зупинятися. Модульні туалети встановлюватимуть і надалі і от вже з’явилася інформація про нову модульну вбиральню, що от-от з’явиться на вулиці Валовій, повідомляє frankivsk-future.

Ця вбиральня буде точною копією тієї, що на Грушевського, проте не обійдеться і без осучаснення та  цікавих новинок. Основною відмінністю буде сенсорний екран замість кнопкової панелі.  Зручний заїзд без бар’єрів, камери та додаткове освітлення, щоб уникнути засмічення та пошкодження вбиральні.

Кажуть, що місце вибрали не просто так. Тут неподалік знаходиться ринок і чимало торгових центрів, а відтак кожного дня є великий потік людей. Місцеві кажуть, що багато людей справляють нужду деінде, тому туалет тут справді потрібен. Ця вбиральня обійшлася місту трішки дорожче, у 850 тисяч гривень. Проте незважаючи на вартість, місто планує встановити такі туалети, чи не в кожному районі. Наступна модульна вбиральня з’явиться у сквері Княгинин.  

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.