Неділя, 28 Квітня, 2024

Створення сайту про ІТ-ринок в Івано-Франківську

На сьогодні в Івано-Франківську функціонує понад 30 ІТ-компаній, де працюють більше 1000 спеціалістів. Більшість компаній займається аутсорсингом та розробкою програмних забезпечень. Як повідомляє Frankivsk-future, найпоширенішими є клієнти з Європи, а також Сполучених Штатів Америки, а саме великі корпорації, стартап програми, які тільки починаються свою діяльність.

Галузі проектів є багаторівневими. Проекти реалізовують у сфері телекомунікацій, торгівлі, освіти, а також автомобільної промисловості та логістики.

Міський Голова, Руслан Марцінків, мав нагоду зустрітись з представниками ІТ-компаній. На зустрічі вони обговорювали скільки проектів було втілено за останній рік і подальші проекти міста.

Наразі по плану є 2 проекти, один з яких передбачатиме навчання для малозабезпечених дітей задля їх подальшого розвитку в ІТ-галузі, та створення відеоролику, щоб залучати більше спеціалістів. Наступним буде створення сайту  з розширеною інформацією про ІТ-ринок міста, а саме розміщення на ньому вакансій. Мер зазначив, що для України проект такого плану є новим, тому саме його створення має на меті залучати до співпраці спеціалістів з великих міст України до Франківська.

Також до Івано-Франківського університету нафти і газу надійшло звернення щодо встановлення офісних центрів на їхній території. Міський голова планує об’єднатись з вищим навчальним закладом задля кращої підготовки спеціалістів в ІТ-сфері.

До кінця року планують втілити ідею в життя і дати простим жителям міста, які цікавляться та є дійсно компетентними у сфері інформаційних технологій, шанс на розвиток.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.