П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Два прикарпатські храми, визнані світовою спадщиною ЮНЕСКО, увійшли до онлайн турів в межах проекту "Автентична Україна"

Тури унікальними храмами Карпат представили в онлайн проекті “Автентична Україна”. Деталі розповідає Frankivsk-future з посиланням на Курс.

В сучасному динамічному світі поняття територіальних бар’єрів стає дедалі умовнішим. Це спонукає до подорожей. А подорожуючи країнами (реально чи в інтернеті), ми насамперед пізнаємо культуру народу, який ці країни населяє, його духовні цінності, вивчаємо мову, намагаємося зрозуміти душу. Ключ до такого розуміння лежить у найглибших пластах народної культури, збережених у нематеріальній спадщині.

З цією метою, уряд України спільно з всесвітньовідомою компанією Google створили проект “Автентична Україна” – це унікальний простір, в якому можна знайти авторські тексти-описи, аудіо- та відеоматеріали, ілюстрації, 3D-зображення і віртуальні тури Україною. Про створення такого проекту на своїй сторінці у фейсбук повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Проект “Автентична Україна” унікальний тим, що не виходячи з дому, ви маєте можливіть прогулятися Запорізькою Січчю чи відвідати Одеську оперу.

Два прикарпатські храми, визнані світовою спадщиною ЮНЕСКО, увійшли до онлайн турів в межах проекту “Автентична Україна”. Так, серед відеотурів подані “Дерев’яні церкви Карпатського регіону України”. Йдеться про взірці унікальної архітектури стародавнього українського мистецтва в самому серці Карпат – старовинні дерев’яні церкви, визнані шедеврами європейського будівництва культурної спадщини ЮНЕСКО.

Віртуальний тур знайомить із двома прикарпатськими храмами – Церква Різдва Пресвятої Богородиці у Нижньому Вербіжі Коломийського району та Церква Зішестя Святого Духа в місті Рогатині. 

Також проект представляє наочну інформацію про українську автентику – народні казки, пісні, обряди, традиційні ремесла.

Вирушити у віртуальний тур для знайомства з “Дерев’яними церквами Карпатського регіону” та іншими цікавими і унікальними об’єктами України можна за посиланням https://authenticukraine.com.ua/

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.