Четвер, 25 Квітня, 2024

У рейтингу прозорості міст Івано-Франківськ – на 14 місці

Місто Івано-Франківськ у рейтингу прозорості міст зайняло цьогоріч лише 14 місце. А, до слова, минулого 2018 року місто зайняло лідерську позицію.

На 72 місці опинився Калуш, а на  96-му – Коломия.  Отримані дані дослідження Transparent cities/Прозорі міста, проведене Інститутом Політичної Освіти, презентувала організація “Transparency International Ukraine”. Таку інформацію на своїй сторінці у соцмережі  оприлюднив експерт Тарас Случик, повідомляє Frankivsk-future.

Перші три лідерські місця дісталися Дрогобичу, Маріуполю та Вінниці відповідно. Місто Львів посіло шосте місце, Тернопіль – 10-те. На одну позицію нижче – на 11-му місці – опинився  Київ.

До слова, Transparent Cities/Прозорі міста є Програмою Transparency International Україна, основною метою якої є посилити мотивацію серед українських міст стати прозорішими, підзвітнішими та зацікавленішими.

Так, до рейтингу відбирають 100 найбільших (найчисельніших) міст країни. А при відборі враховують ряд чинників. Зокрема, порівнюють муніципалітети, а саме, наскільки робота органів влади є відкритою, а також наскільки долучається до процесу прийняття ряду рішень, питань бюджету, закупівлі тощо сама громадськість.

За словами Тараса Случика Прозорість – це, передусім, фінансова сфера, а також максимальна можливість всестороннього забезпечення публічного контролю громадськості (суспільства) за використанням бюджетних коштів. А це і укладання різноманітних тендерів через систему ProZorro. Тут, зокрема, продаж комунального майна. Водночас це є і переконливим аргументом для міжнародних інвесторів, партнерів до участі у різноманітних масштабних проектах, зокрема і регіональних, що дозволить суттєво поповнювати дохідну частину бюджету.

рейтинг прозорості міст

 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.