Четвер, 25 Квітня, 2024

Йога – це життя. Корисні властивості йоги

Йога – це фізична, емоційна, психічна та духовна дисципліна, а також спосіб життя. Головною метою  є духовне просвітлення та збагачення душі, також досягнення інших переваг.

Йога була популяризована на Заході як певне фізичне навантаження, а саме набір різноманітних поз, що мають заспокійливий ефект і несуть користь для здоров’я.

Існує чотири основні аспекти практики йоги: тіло, дихання, розум і життя.

Тіло: пози йоги, так звані «асани» та практика певних вправ для очищення допомагають нам зберігати наше тіло здоровим та повним сили. Серед переваг загальних асанів є: зниження кров’яного тиску, підвищення гнучкості та життєвої сили, покращення обміну речовин, а також зниження хронічних болей та здоровий сон.

Дихання: вправи з дихання йоги називають «пранаяма». Дихання і розум дуже взяємопов’язані, тому, працюючи правильно з диханням, можна змінити свій психічний стан. Загалом існують різноманітні техніки, які включають в себе сидячу позу і глибоке дихання, як правило, через ніс). Якісно виконана техніка зробить наше дихання максимально рівним та глибоким, що в подальшому допоможе нам з регулюванням емоцій та заспокоєнням нервової системи.

Розум: основний елемент йоги – це насправді медитація, а не пози. Коли є легкість у тілі (асани), і рівномірність у диханні (пранаями), розум має здатність функціонувати краще. Як приклад, у Тантра-йозі є безліч медитацій, що включають візуалізацію та енергетичну роботу, а вже у Бхакті Йозі об’єктом концентрації є Бог. Головна перевага медитації полягає у поліпшенні здоров’я та підвищення ефективності.

Життя: залучення Йоги або духовної практики у своє життя пропонує нам внести свої основні цінності в повсякденну діяльність. Це буде чітко формувати та підтримувати наші цілі практики.

Йога може дати вам набагато більше, ніж гнучке тіло. Якщо ви готові пізнати систему практики, яка допоможе вам досягти майстерності над собою та великих внутрішніх перетворень, то йога для Вас!

Йога це життя!

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.