Вівторок, 30 Квітня, 2024

Верховна Рада дозволила перейменувати Івано-Франківський район на Галицький

Останнім часом на державному рівні обговорюється перерозподіл адміністративних територіальних одиниць по всій Україні. Та крім того, щоб зменшити кількість самих районів у областях, депутати ще й захотіли деякі з них перейменувати, пише frankivsk-future.

Так, 31 липня, на останньому скликанні обласної ради Івано-Франківської ОДА винесли та затвердили питання про те, щоб в Івано-Франківській області було тільки шість районів – Калуський, Коломийський, Надвірнянський, Верховинський, Косівський та Івано-Франківський. Та щодо останнього піднялися суперечки.

Окремі депутати винесли пропозицію щодо перейменування Івано-Франківського району на Галицький. Це, начебто, внесе історичну справедливість та дасть змогу згадати про існування колись потужного Галицько-Волинського князівства. А Михайло Торб’як й взагалі запропонував і сам центр перенести з Франківська у Галич. Правда, остання пропозиція підтримки у місцевих депутатів не знайшла.

Саме звернення про зміну назви району було сформованим та підписане 45 депутатами Івано-Франківської ОДА. В такому вигляді його й направили до Верховної ради. І тепер вже Кабмін затвердив та погодив таке прохання. Тож 19 серпня вже підписаний відповідний документ, в якому вказується, що відтепер на Прикарпатті буде шість районів – Косівський, Надвірнянський, Коломийський, Калуський, Верховинський та Галицький.

Варто зауважити, що це ще не все. Адже ті самі депутати Івано-Франківської обласної ради хочуть піти далі. І мають в планах з часом і саму область замінити на Галицьку.

Та для людей така історична «згадка» може обернутися цілою низкою проблем. Це як мінімум потягне за собою потребу в зміні документів, місця прописки тощо. Доведеться перереєстровувати багато об’єктів. Тож замість того, щоб вирішувати реальні існуючі проблеми в країні та області, яких є вдосталь, витрачати кошти на вирішення справжніх питань, депутати вирішили розважитися.

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.