П’ятниця, 26 Квітня, 2024

Хвороби молодого покоління: на що найбільше хворіють франківські школярі

Проблеми із зором, порушення з боку  серцево-судинної системи, органів травлення, вади мовлення, а також неправильна постава. Ось частина з переліку найбільш поширених проблем із здоров’ям серед школярів обласного центру Івано-Франківська, про які констатують сьогодні місцеві лікарі, спираючись на останні медичні огляди, – інформує Канал 402.

Крім того, за словами директора Департаменту освіти та науки в Івано-Франківську Ігоря Максимчука, насторожують не менше і плоскостопість серед школярів, неправильна постава, уже хронічні (в ранньому віці) захворювання ЛОР-органів та ожиріння.

Через вище згадані хвороби, діти не можуть повноцінно займатися фізичними навантаженням. Їх, як правило, в школах переводять в спецгрупи, що не може не викликати занепокоєння. Так, з 28 тисяч 45 дітей – 143 учнів зовсім звільнено від занять фізичною культурою, що становить 0,5%. Ще 741 школяр відвідує спеціальну медгрупу, 3 734 дітей – підготовчу, а в основній групі займається 23 427 учнів, а це – 83,5%.

Нагадаємо, з 1 вересня 2018 року  відповідно до закону «Про освіту», який набув чинності 28 вересня 2017 року, вступила в дію 12-річна програма навчання. Проте такі нововведення стосуватимуться тільки першачків. Ті ж учні, які уже навчалися, повну середню освіту здобуватимуть як і раніше – 11 років.

Варто зауважити, що за новим законом середня освіта поділена на три рівні. Це, зокрема, початкова освіта, тривалість якої  становитиме чотири роки, базову середню освіту учні здобуватимуть уже  п’ять років, а профільну середню освіту – три роки.
 

Latest Posts

.,.,.,.,.,.,.,. Copyright © Partial use of materials is allowed in the presence of a hyperlink to us.